Visitem les coves prehistòriques del Toll (Cicle Superior)

Els alumnes de Cicle Superior ens hem endinsat al temps de la prehistòria de la mà de la Montse i del Sergi que han estat els monitors encarregats d’explicar-nos tots els secrets de la Cova del Toll. El Sergi ens ha detallat com ha evolucionat la humanitat (Australopithecus, Homo Habilis…. fins a l’Home Sàpiens) i també ha estat molt emocionant veure com ha fet foc igual que ho fèien els prehistòrics.
També hem elaborat manualment un útil sarró de pell amb agulla (d’os) i fil (tendó animal)
Per la seva banda, a la cova, la Montse ens ha descobert la feina de l’arqueòleg i de la història del gran fòssil de corall que va ser en d’altra època, la cova del Toll. Es diu així perquè és el recorregut d’un riu que va donant les formes de les diferents cambres.

També hem après que vivien a l’entrada de la cova perquè com més endins entraven mancava la claror. La forma de les sales, ens ha fet  adonar de la pota de l’elefant i després de passar per una escletxa molt estreta, he arribat  a la cambra de la trompa de l’elefant.
Finalment hem visitat el museu de Moià, on hi ha les troballes de la Cova: el crani de la “Superiaia”, la ceràmica del neolític i els esquelets dels animals prehistòrics: os de les cavernes, cabres…
Ha estat una sortida molt emocionant i plena de sorpreses!