3r d’ESO intervé plàsticament al carrer per treballar el concepte de “Surrealisme urbà”

A l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica estem estudiant una variant del moviment artístic surrealista caracteritzat per actuar al carrer (surrealisme urbà). Es tractava que els alumnes intervinguessin artísticament modificant alguns elements urbans amb un criteri surrealista. Durant tot un dia l’entorn de l’escola va adquirir un caire irracional i oníric (surrealista) extremadament divertit.

A continuació podeu  veure un vídeo de com ha anat tot i si cliqueu damunt el títol accedireu a molta més informació.

 

El surrealisme urbà és un moviment artístic que va més enllà del surrealisme pictòric que coneixem ja que substitueix la tela , on els surrealistes pintaven,  per la pròpia realitat urbana. Deixant volar la seva imaginació aquests artistes modificaven la realitat urbana (que és racional i lògica) per a crear una nova realitat ara plena d’irracionalitat i de fantasia onírica. En realitat es tracta d’un procés semblant al que utilitzem quan somniem ja que construïm uns relats extremadament fantàstics partint d´elements de la realitat als que  desproveïm de qualsevol lògica racional. Perquè es pugui entendre millor  a continuació mostrem algunes fotografies:

dd

surrealisme1
Arte-Urbano11
StreetArt2 tumblr_inline_mxqxesrHsj1s590xj
Arte urbano 2 arte-callejero-obras-arte-mejor-07
192 28-piezas-de-arte-urbano-que-deberían-ser-consideradas-como-obras-maestras-1

 

Cal felicitar a tot el grup ja que han treballat amb molta dedicació i entusiasme. A sota us mostrem unes imatges perquè us pugueu fer una idea de com va anar aquest treball.