El fons marí (P4)🐟

La classe dels micos, a l’àrea de descoberta de l’entorn natural i social, estem aprenent com són els animals del fons marí. Hem après que hi ha animals que viuen al mar que són ovípars, -neixen per ous- com la tortuga i altres que són animals mamífers, és a dir, que neixen del ventre de la mare, com els dofins.

Estem aprenent també que els peixos tenen aletes i són excel·lents nedadors gràcies a elles. La majoria dels peixos tenen tres tipus d’aletes, la dorsal, a la part superior del cos, la pectoral, situada als costats i una aleta situada a la part inferior. També tenen una cua que els ajuda a nedar i moure el cos desplaçant-se. 
Les persones tenim pulmons per respirar però els peixos tenen brànquies, agafen l’aigua per la boca i fan servir les brànquies per respirar, les tenen als laterals, a prop de la boca.
Hem pogut observar que al cos no tenen pell com nosaltres, sinó que tenen el cos cobert d’escates i que al seu interior tenen espines, per això quan mengem peix hem d’anar amb molta cura de no empassar-nos-en cap.
Divendres passat dia 20 de maig, vam tenir una visita que ens va agradar molt, van venir els pares d’un alumne de la classe. Tenen una peixateria que es diu Ser&Mar, gràcies a ells, vam poder fer una activitat molt divertida, ja que van poder observar com són els peixos, els van poder manipular, tocar, comptar els ulls, les aletes, observar la cua, la boca… Després en Sergio ens va ensenyar el seu ofici de peixater i ens va dissecionar els peixos, va portar peix blau, el verat, i vam veure com són per dins i observar les seves espines.
Els nens van estar molt atents a les explicacions, van gaudir molt de l’experiència i s’ho van passar molt i molt bé. Volem agrair la col·laboració d’aquests pares i donar les gràcies per voler compartir amb nosaltres la tarda i ensenyar-nos els peixos.