3r d’ESO fa una pràctica aplicant la Llei d’Ohm

Dins l’assignatura de tecnologia vam estudiar que gràcies a la Llei d’Ohm podem fer càlculs sobre magnituds elèctriques com el voltatge, els ampers i la resistència. Ara bé, també és necessari saber aplicar aquests coneixements de forma pràctica i és per això els alumnes van fer un  treball que consistia  en calcular el valor de la resistència que havien d’intercalar en un circuit per tal de poder regular el voltatge i l’amperatge que circulés de forma que el led del circuit no es cremés per  sobrecàrrega. Si premeu damunt el títol podreu veure un vídeo.


En realitat havien de posar 3 resistències ja que tenien 3 circuits amb diferents fonts d’alimentació ( 3V, 4,5 V i 9V). Cada circuit tenia el seu propi led i sabent que un led no pot suportar més de 0,02 Ampers ni més de 2Volts es tractava que els alumnes calculessin el valor de la resistència que en cada cas s’havia d’intercalar per adaptar el voltatge i la intensitat a les necessitats del led.

Abans de tot van comprovar que sense resistències el led es cremava i després es van posar a fer els càlculs necessaris per a evitar això. Aquí teniu un vídeo de com va anar aquesta pràctica.